Toggle Navigation

 

Čoko čeri loptice

Tamnocrvena bobica višnja (lat. Prunus cerasus) potieče iz Severne Indije i Irana, a popularna je još od davnih vremena. Obožavali su je Persijanci i Rimljani. Britance su upoznali sa višnjom i samim tim se proširila po celom svetu.

Priprema

Sjediniti u činiji margarin, sir, šećer i prezlu.

Postepeno dodavati dobro oceđene višnje i lagano mešati.

Od mase praviti loptice i ređati na tanjir.

Čokoladu rastopiti sa margarinom, prohladiti i preliti savaku lopticu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Natrijum - 44 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Natrijum - 22 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Smesa za kuglice:
    • 250 g tofu sira
    • 60 g margarina
    • 180 g šećera u prahu
    • 180 g prezle
    • 200 g višanja
  • Preliv:
    • 200 g čokolade
    • 20 g margarina