Toggle Navigation

 

Čorba od kelerabe

Svega 100 g kelerabe sadrži 62 mg vitamina C što je čak 78% preporučene dnevne potrebe.

Plativoo
Priprema

Na ulju prodinstati iseckan crni luk, a zatim dodati preostalo isečeno povrće: šargarepu, paštrnak, peršun, celer, krompir i kelerabu.

Propržiti, posoliti, pobiberiti, začiniti dodatkom za jelo, preliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša.

Čorbu servirati u tanjir, dekorisati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Natrijum - 161 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Natrijum - 80.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g crnog luka
    • 250 g šargarepe
    • 100 g korena peršuna
    • 100 g korena paštrnaka
    • 100 g korena celera
    • 150 g krompira
    • 250 g kelerabe
    • 1 kašika ulja
    • so,
    • biber
    • dodatak za jelo