Viljuškom izgnječiti žumanca u činijici.
Umutiti penasto margarin u činiji. Dodati žumanca, so, sok od limuna, prašak za pecivo i promešati. Postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Ukoliko je potrebno dodati još brašna.
Razviti testo oklagijom na tanji list i iseći na kvadrate. Od svakog kvadrata uviti kiflicu i poređati u pripremljenu tepsiju.
Kiflice premazati uljem i ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 40 minuta.
Kiflice poslužiti za doručak uz napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 132 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 63 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 66 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 31.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 0 g