Toggle Navigation

 

Voćni jogurt od grejpa

Prilikom kupovine grejpfruta izaberite čvrste, teže plodove, bez vlažnih mrlja. Grejpfrut sazreva i nakon branja pa ga možete čuvati u papirnatoj, nikako u plastičnoj kesi na sobnoj temperaturi ili u frižideru. 

Plativoo
Priprema

Crveni grejpfrut oljuštiti, iseći na kockice i ostaviti da se dobro ocedi od soka. Žuti grejpfrut iseći na manje komade, izmksati, dodati šećer i razmućen gustin. Kuvati krem dok se ne zgusne i ohladiti. Zatim uliti jogurt, dodati bademe, suvo grožđe i crveni grejp. Lagano promešati, razliti u čaše i do služenja držati u frižideru. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 54 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 1 %

Zasićene masti - 1 g

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 86 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 27 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 0.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 crveni grejpfrut
    • 1 blanširanog brokolija
    • 100 g šećera
    • 2 kašike gustina
    • 600 ml jogurta
    • 100 puding od limuna
    • 100 g suvog grožda