U šerpu staviti vodu, šećer i višnje, promešati i kuvati dok ne provri. Dodati griz i kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Razliti smesu u kalup i ostaviti da se ohladi.
Razmutiti želatin sa malo vode i lagano zagrejati. Ulupati slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati želatin i mutiti dok se smesa ne sjedini (želatin ne sme biti sa grudvicama).
Izvaditi smesu od višanja iz kalupa, premazati šlagom i tortu do posluženja držati na hladnom mestu.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 37 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Natrijum - 20 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 18.5 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 10 mg
Vlakna - 0.5 g