Toggle Navigation

 

Griz torta sa višnjama

Idealno za uživanje u hladovini.

Plativoo
Priprema

U šerpu staviti vodu, šećer i višnje, promešati i kuvati dok ne provri. Dodati griz i kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Razliti smesu u kalup i ostaviti da se ohladi.

Razmutiti želatin sa malo vode i lagano zagrejati. Ulupati slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati želatin i mutiti dok se smesa ne sjedini (želatin ne sme biti sa grudvicama).

Izvaditi smesu od višanja iz kalupa, premazati šlagom i tortu do posluženja držati na hladnom mestu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 37 mg

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Natrijum - 20 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 18.5 mg

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 10 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g griza
    • 500 ml vode
    • 300 g višanja
    • 300 g šećera
    • 500 ml slatke pavlake
    • 2 kesice želatina