Toggle Navigation

 

Hleb sa lešnicima

Brašno je prah od samlevenog zrnevlja žitarica: pšenice, kukuruza, raži i dr. pa prema tome postoji: pšenično brašno, kukuruzno brašno, pirinčano, heljdino... Brašno se pravi i od drugih biljaka: kokosa, rogača, leblebija, kestena.

Priprema

Sve sastojke staviti u aparat za pečenje hleba, tim redom kako je nabrajano u sastojcima.

Uključiti aparat i u toku dva sata će se testo umesiti, podići i ispeći krckav i fin hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine - 11 g

Masti - 6 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 47 g

Vlakna - 69 g

Natrijum - 72 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine - 5.5 g

Masti - 3 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Vlakna - 34.5 g

Natrijum - 36 mg

Vlakna - 1.5 g

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 280 ml mlake vode
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašičica šećera
    • 500 g pšeničnog brašna
    • 1 kesica suvog kvasca
    • 75 g mlevenih lešnika