Odvojiti žumanca i belanca.
U činiji sjediniti sir i margarin. Dodati so, prašak za pecivo, žumanca i mleko.
Ulupati čvrst sneg od belanaca i varjačom sjediniti sa smesom od sira. Uz stalno mešanje dodavati postepeno brašno.
Razliti masu u tepsiju premazanu uljem i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200°C, oko 40 minuta.
Gibanicu iseći na kocke i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 585 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 89 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 87.5 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 292.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 44.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 0.5 g