Šampinjone staviti u tepsiju, napuniti ih kajmakom, posuti iseckanim peršunom i pobiberiti.
Staviti šampinjone da se zapeku u rernu zagrejanu na 200°C, oko 10 minuta, dok se kajmak ne rastopi.
Servirati gotove šampinjone sa kajmakom uz prilog od barenog pirinča.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 50 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 87 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 25 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 43.5 mg
Vlakna - 1 g