Toggle Navigation

 

Krem od jagoda i sira

Jagoda, neodoljivog izgleda, ugodnog mirisa, zanosnog ukusa i koje je ujedno i zdravo i lekovito voće. Pripadaju porodici Rosaceae (ruže), koje na dugačkoj peteljci i imaju po tri nazupčena lista.

Plativoo
Priprema

Umutiti jaja i šećer na pari. Dodati razmućen želatin i ostaviti da odstoji.

Jagode sitno iseckati i poprskati sokom od limuna.

U činiji sjediniti sitan sir i pripremljen krem od jaja.

Lagano mešati i dodavati iseckane jagode.

Rasporediti smesu u čaše i posuti iseckanim lešnikom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Tiamin - 220 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 32 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 108 mg

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 43 g

Natrijum - 305 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 102.5 g

Tiamin - 110 mg

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 54 mg

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Vlakna - 21.5 g

Natrijum - 152.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g jagoda
    • 250 g sitnog sira
    • 1 limun
    • 2 jaja
    • 60 g šećera
    • 1 kesica želatina
    • 20 g lešnika
Ključne reči:
jagode sitan sir limun jaja šećer