Toggle Navigation

 

Krmenadle sa punjenim paprikama

Paprika se koristi u mnogim zemljama sveta kao dodatak salatama, varivima, sosovima, pečenjima, dinstanim jelima, kao dekoracija, spremljena za zimnicu...Može se puniti na razne načine ili jesti samostalno, sirova.

Priprema

Meso iseći, izlupati tučkom za meso, začiniti i ispeći na delu zagrejanog ulja.

Na drugoj polovini ulja propžiti naseckan crni  luk, beli luk, slaninu  i šargarepu.

Dodati  kuvan pasulj sa vodom (prva voda se baca) i nastaviti sa kuvanjem. Deo kuvanog pasulja izvaditi, izmiksati, a zatim sjediniti preostalim pasuljem.

Paprike preseći na pola i poređati u posudu. U paprike rasporediti pasulj, sipati paradajz sok i peći 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.

Servirati karmenadle sa punjenim paprikama i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 640 kcal

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 45 g

Zasićene masti - 62 g

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 110 mg

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Natrijum - 941 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 22.5 g

Zasićene masti - 31 g

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 55 mg

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Natrijum - 470.5 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskih krmenadli
    • 3 kašike ulja
    • 150 g pasulja
    • 150 g crnog luka
    • 150 g šargarepe
    • 100 g dimljene slanine
    • 3 čena belog luka
    • so,
    • biber
    • 4 paprike
    • 250 ml soka od paradajza