U činiju staviti brašno, kvasac, šećer, so i vodu. Umesiti glatko testo i ostaviti oko sat vremena da odstoji.
Od testa napraviti male loptice i poređati na tacnu.
Zagrejati dobro ulje i peći loptice od testa. Kada porumene staviti ih na paprni ubrus da upiju višak masnoće.
Skuvati preliv od meda, vode i limunovog soka.
Servirati loptice na tanjir, preliti vrućim prelivom i posuti cimetom i orasima.
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Holesterol - 60 mg
Niacin - 2 mg
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 73 %
Natrijum - 32 mg
Vlakna - 1 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Holesterol - 30 mg
Niacin - 1 mg
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 36.5 %
Natrijum - 16 mg
Vlakna - 0.5 g