Losos iseći na žilijen, blago posoliti, preliti većom količinom susamovog ulja i dobro promešati. Panirati ribu u susamu i kratko zapeći na laganoj vatri sa svih strana.
Na preostalom susamovom ulju sotirati spanać (pre serviranja ocediti vodu koju ce spanać ispustiti prilikom sotiranja).
Servirati spanać uz lososa u korici susama.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 29 %
Masti - 39 g
Masti (%) - 65 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 82 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Natrijum - 369 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Masti - 19.5 g
Masti (%) - 32.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 41 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 3 %
Natrijum - 184.5 mg
Vlakna - 3 g