Toggle Navigation

 

Losos u korici susama

Jednostavno, brzo i neodoljivo.

Plativoo
Priprema

Losos iseći na žilijen, blago posoliti, preliti većom količinom susamovog ulja i dobro promešati. Panirati ribu u susamu i kratko zapeći na laganoj vatri sa svih strana.

Na preostalom susamovom ulju sotirati spanać (pre serviranja ocediti vodu koju ce spanać ispustiti prilikom sotiranja).

Servirati spanać uz lososa u korici susama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 29 %

Masti - 39 g

Masti (%) - 65 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 82 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Natrijum - 369 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Masti - 19.5 g

Masti (%) - 32.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 41 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Natrijum - 184.5 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g lososa
    • 4 kašike susamovog ulja
    • 80 g susama
    • 600 g spanaća
    • so,
Ključne reči:
losos spanać susam