Toggle Navigation

 

Mafin pogačice sa sirom

Idealno za druženje.

Plativoo
Priprema

U posudu staviti brašno, suvi kvasac, šećer, so, jaja, rastopljen margarin, kiselo mleko, krem sir i ulje, a zatim uz dolivanje mleka umesiti meko, skoro tečno testo.

Testo vaditi kašikom i stavljati u podmazan kalup za mafine.

Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 37 mg

Ugljeni hidrati - 41 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Natrijum - 105 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 18.5 mg

Ugljeni hidrati - 20.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 52.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pšeničnog brašna
    • pola kesice suvog kvasca
    • 1 kašičica šećera
    • 1 kašičica soli
    • 2 jaja
    • 50 g rastopljenog margarina
    • 100 ml kiselog mleka
    • 100 ml ulja
    • 200 ml toplog mleka
    • 150 ml krem sira