Toggle Navigation

 

Odresci soje sa šampinjonima u sojinom mleku

Soja sadrži povoljan odnos belančevina, vitamina i minerala, dobro se vari, a njeni proteini imaju visoku biološku vrednost za organizam jer su značajan izvor gradivnih sastojaka.

Plativoo
Priprema

Hidrirane odreske soje uvaljati u kukuruzno brašno i kratko propržiti na zagrejanom ulju.

Na maslinovom ulju propržiti nasečen crni luk, dodati šampinjone isečene na listiće, naliti belim vinom i kuvati dok alkohol ne ispari.

Dodati sojine odreske, naliti sojinim mlekom, dodati i kiselu pavlaku, promešati i kuvati dok se ne zgusne.

Servirati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 290 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 27 %

Masti - 16 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Natrijum - 220 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 145 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 110 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g hidriranih sojinih odrezaka
    • 2 kašike ulja
    • 2 kašike kukuruznog brašna
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 200 g crnog luka
    • 200 g šampinjona
    • 200 ml belog vina
    • 200 ml sojinog mleka
    • 60 g kisele pavlake
    • so,
    • biber