Ušpinovati šećer sa vodom, pa dodati margarin i rastopiti.
U smesu dodati mlevene orahe i keks i na kraju žumance.
Smesu dobro mešati varjačom dok ne postane kompaktna. Smesu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati rastopljenu čokoladu (svetlija smesa predstavlja jezgro oraha, a tamnija ljusku).
Spajati jezgro i ljusku gotovim čokoladnim kremom ili eurokremom.
Oraščiće ostaviti da se ohlade stegnu, a zatim ih iseći na četvrtine i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Natrijum - 74 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 17.5 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5.5 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 37 mg
Vlakna - 0.5 g