Toggle Navigation

 

Piletina sa krompirom u slanini

Sve što treba: i miris i ukus.

Plativoo
Priprema

U činiju staviti sitno iseckan beli luk, ruzmarin i maslinovo ulje, promešati i dodati krompir isečen na polovine. Promešati, začiniti dodatkom za jelo i pobiberiti. Krompir umotati u listiće slanine, staviti u tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 20-ak minuta. Piletinu rastanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti, staviti iseckanu mocarelu i listiće mente i urolati. Rolnice piletine kratko zapeći na maslinovom ulju. Izvaditi krompir iz rerne, dodati piletinu u tepsiju i sve vratiti u rernu da se zapeče još 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 630 kcal

Belančevine - 50 g

Belančevine (%) - 32 %

Masti - 38 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 105 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 1235 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 52.5 mg

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Natrijum - 617.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 140 g slanine u listićima
    • 120 g mocarele
    • biber
    • so,
    • 500 g krompira
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • ruzmarin
    • menta (nana)
    • beli luk
    • dodatak za jelo