Toggle Navigation

 

Pirinčane kiflice

Pirinčano brаšno se dobija od fino mlevenog pirinčа. Ono se rаzlikuje od pirinčаnog skrobа, jer se pirinčani skrob proizvodi na drugačiji način.

Priprema

Razmutiti kvasac sa toplim mlekom i šećerom i ostaviti da odstoji.

U činiju staviti oba brašna, so, biber, majonez i razmućen kvasac. Umesiti glatko testo, napraviti jufkice i ostaviti da odstoje.

Svaku jufkicu razviti oklagijom na tanji list i iseći na šest delova. Uviti kiflice, poređati u tepsiju i premazati umućenim belancetom.

Posuti kiflice susamom i staviti da se peku u zagrejanu renu na 220*C, oko 20 minuta.

Kada kiflice dobiju zlatnu boju izvaditi ih iz rerne i servirati na tanjir. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 75 %

Natrijum - 64 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 7 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 37.5 %

Natrijum - 32 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g pirinčanog brašna
    • 300 g pšeničnog brašna
    • 300 ml mleka
    • 20 g svežeg kvasca
    • 1 kašika šećera
    • so,
    • biber
    • 50 g majoneza
    • 1 belance
    • 20 g susama