Tikvice narendati, posoliti i ostaviti da puste sok.
U činiji umutiti jaja, sitan sir, griz, brašno i začine. Dodati oceđene tikvice i sve izmešati varjačom.
Uliti smesu u pripremljen kalup, posuti parmezanom i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, oko 30 minuta.
Pitu iseći na manje komade i servirati.
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 32 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 69 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 169 mg
Vlakna - 1 g
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 34.5 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 84.5 mg
Vlakna - 0.5 g