Toggle Navigation

 

Suve smokve u pršuti sa ajsberg salatom

Od sveg voća, smokva sadrži najviše šećera - 55 procenata.

Plativoo
Priprema

Suve smokve napuniti celim bademom, umotati u listiće pršute i zapeći u rerni zagrejanoj na 220°C oko 5 minuta.

Ajsberg tj. „ledenu“ salatu sitno iseći, posoliti, preliti sokom od limuna i maslinovim uljem i promešati.

Servirati suve smokve u pršuti na ajsberg salati i dekorisati redukovanim balzamikom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 285 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Natrijum - 162 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 142.5 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 5.5 mg

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 81 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g suvih smokava
    • 100 g pršute
    • 60 g badema
    • limunov sok
    • so,
    • maslinovo ulje
    • redukovani balzamiko