Na mešavini zagrejanog putera i ulja staviti začinjene i panirane odreske i zapeći sa obe strane.
Izvaditi meso, a u tiganj dodati naseckan crni luk i paradajz.
Malo prodinstati, a zatim vratiti meso, naliti belim vinom i kuvati par minuta dok alkohol ne ispari.
Posuti seckanim bosiljkom i peršunom, dodati parmezan i promešati.
Servirati odreske sa paradajzom i parmezanom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 32 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 82 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 674 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 41 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 337 mg
Vlakna - 1.5 g