Toggle Navigation

 

Torta sa bobičastim voćem

Crvena ribizla ima sitne, sočne bobice, prijatnog kiselkasto slatkog ukusa. Sitni bobičasti i vrlo ukusni plodovi nalik grozdu, sazrevaju u julu.

Plativoo
Priprema

Umutiti šlag sa mlekom i ostaviti na hladnom mestu.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.

Razmutiti želatin sa malo vode. Ušpinovati šećer sa vodom i dok je vreo dodati želatin, promešati i mutiti dok se ne ohladi.

Sjediniti sve tri smese i ostaviti da se malo stegne. Zatim lagano varjačom umešati dobro oceđeno bobičasto voće i pažljivo promešati.

Kalup obložiti piškotama umućenim u mleko (obod i dno kalupa), sipati krem i ostaviti tortu na hladno mesto da se dobro stegne.

Skinuti kalup i dekorisati tortu po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 66 mg

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Natrijum - 57 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 33 mg

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 28.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

55 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 5 kesica šlaga u prahu
    • 400 ml mleka
    • 400 ml slatke pavlake
    • 400 g šećera
    • 150 ml vode
    • 3 kesice želatina
    • 1 kg bobičastog voća
    • 300 g piškota