Izdinstati luk na ulju i puteru, na srednjoj temperaturi, dok potpuno ne omekša i postane staklast. Skloniti sa vatre i prohladiti.
Trapist iseckati na kockice. Rastanjiti lisnato testo i iseći na kvadrate. Filovati kvadrate testa lukom, izrendanom šargarepom i kockicama trapista. Premazati ivice testa vodom, a zatim sklopiti u trougliće, pritiskajući krajeve da fil ne iscuri.
Poređati na tepsiju, premazati umućenim jajetom i posuti izrendanim sirom. Peći 20-25 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Trougliće ohladiti pre serviranja.
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 180 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 22.5 g
Energetska vrednost porcije - 52.5 kcal
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 5.5 mg
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 90 mg
Vlakna - 0 g