Toggle Navigation

 

Rižoto sa pohovanom piletinom

Laki zalogaji na ovoj vrućini

Plativoo
Priprema

Posebno isečemo piletinu i posolimo. U posebnoj činijici razmutimo dva jaja sa malo soli. Piletinu prvo uvaljamo u brašno zatim u jaja i stavimo u tiganj da se peče na vreloj masti. Kada je piletina pri kraju vadimo i stavljamo na tanjir.  RIŽOTO: Posebno kuvamo pirinač u slanoj vodi, ali vodimo računa da se ne prekuva. Ocedimo ga i stavimo sa strane. U medjuvremenu u dublju šerpu stavljamo 1 kašiku masti i na ugrejanu mast sitno seckani crni luk,  papriku,  belo meso, so, biber, celer,  mirodjiju, beli luk, šargarepu, dolijemo malo vode i ostavimo da se dinsta (povremeno dodajemo vodu i mešamo da ne zagori). Kada se to sve dovoljno dinstalo dodajemo obareni pirinač i jos nekoliko minuta kuvamo uz neprestano mešanje da ne bi zagorelo. Rižoto skidamo sa šporeta i serviramo uz pohovanu piletinu i salatu po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

takimaki

Sastojci

    • pola pileta
    • 2 šoljice graška
    • 3 šoljice pirinča
    • 1 sveža paprika
    • 1 veca glavica crnog luka
    • 1 šargarepa
    • 2 jaja
    • so
    • biber
    • celer list
    • 1 cen belog luka
    • malo mirođije
Ključne reči: