> Sosevi



  • Paradajz pire, sok od paradajza ili kečap, bilo da su domaće proizvodnje ili kupljeni u prodavnici, zahvaljujući glavnom sastojku -...

    [ opširnije ]


  • Salate ne mogu da se zamisle bez sirćeta. Postoje razne vrste sirćeta, kao što su alkoholno, vinsko, balzamiko....najbolje od svih...

    [ opširnije ]


  • Balzamiko sirće je staro italijansko vinsko sirće „negovano“ najmanje 10-12 godina u drvenoj buradi. Za prepoznavanje pravog je na deklaraciji...

    [ opširnije ]


  • Bosiljak je jedan od glavnih začina mediteranske kuhinje koji se koristi svež ili osušen, pretežno sa jelima od povrća, ali...

    [ opširnije ]


  • Savršen spoj s mesom.

    [ opširnije ]


  • Ljute papričice od kojih se pravi tabasko sos bogate su vitaminom C i vitaminom A (beta-karotinom). Semenke i membrane ljutih...

    [ opširnije ]


  • Limeta je citrusno voće, okruglog oblika i kisele pulpe. Zreo plod limete je zelene boje, i najčešće se koristi za...

    [ opširnije ]


  • Da bi skratili vreme kuvanja, povrće iseckajte na sitne komade, a kada povrće procedite vodu od kuvanja nemojte baciti jer...

    [ opširnije ]


  • Kikiriki ili „zemljani“ orah, pripada porodici mahunarki i vrlo je bogat belančevinama, gvožđem, cinkom i magnezijumom. Najbolje ga je kupovati...

    [ opširnije ]


  • Tikvice se u kulinarstvu upotrebljavaju dok su mlade, i to u najrazličitijim kombinacijama. Kao salata, kuvane kao varivo, na pari,...

    [ opširnije ]


  • Jedan od bazičnih sosova koji se koristi u kulinarstvu. Ovom sosu možete dodavati razne sastojke čime dobijate i raznolikost ukusa...

    [ opširnije ]


  • Anis ili komorač je mediteranska začinska biljka izuzetno prijatnog mirisa. Za kulinarsku pripremu potrebno je nožem odrezati stabljike i...

    [ opširnije ]


  • Senf se uglavnom upotrebljava nekuvan, kao dodatak pri pripremi jela od mesa ili u sosovima. Treba ga čuvati na hladnom...

    [ opširnije ]


  • Gorgonzola je sastavni deo raznih sosova za testeninu i povrće. Može da se koristi kao dodatak supama, ili u kombinaciji...

    [ opširnije ]


  • Laki odn. „light“ majonez, ne sadrži jaja a pravi se sa malo ulja (oko 30 %) te ga mogu konzumirati...

    [ opširnije ]