Toggle Navigation

 

Sos od jabukovog soka

Salate ne mogu da se zamisle bez sirćeta. Postoje razne vrste sirćeta, kao što su alkoholno, vinsko, balzamiko....najbolje od svih je jabukovo sirće, koje je istovremeno i izvanredan lek. Smatra se da jabukovo sirće treba da postane deo svakodnevne ishrane. 

Priprema

Crni i beli luk i ljutu papriku očišćenu od semenki izmiksati u blenderu.

Dodati preostale sastojke i promešati. Sipati u činijicu i poslužiti uz roštilj.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 65 g

Energetska vrednost porcije - 109 kcal

Natrijum - 403 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 1 g

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 32.5 g

Energetska vrednost porcije - 54.5 kcal

Natrijum - 201.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 0.5 g

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

14

Vreme pripreme

5 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 ml kečapa
    • 100 ml soka od jabuke
    • 100 ml jabukovog sirćeta
    • 100 g žutog šećera
    • 70 g margarina
    • 2 kašike čilija u prahu
    • 3 kašike slatke mlevene crvene paprike
    • 1 ljuta paprika
    • 4 cena belog luka
    • 50 g crnog luka
    • so,