Toggle Navigation

 

Bataci u krem sosu

Pileći bataci će imati hrskavu koricu ukoliko se tokom pečenja prelivaju limunovim sokom razblaženim sa malo vode.

Priprema

Pileće batake začiniti, odvojiti deo ulja i zapeći ih. Batake preliti belim vinom i kuvati 30 minuta. Dodati pavlaku, vorčester sos, kari i po ukusu dodatno posoliti i pobiberiti. Na drugoj polovini ulja kratko propržiti papriku sečenu na rezance, dodati pirinač i začine. Gotove batake servirati na tanjir, dodati pirinač i posuti seckanim peršunovim listom.
Obrok sa povećanom količinom i aterogenih (zasićenih) masti i ukupnom količinom masti. Sve osobe koji vode računa o unosu masti hranom, mogu da smanje količinu masti u obroku uklanjanjem kožice sa mesa i zamenom pavlake sa niskomasnim jogurtom.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 620 g

Energetska vrednost porcije - 615 kcal

Natrijum - 860 mg

Masti - 29 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 120 mg

Belančevine - 35 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 310 g

Energetska vrednost porcije - 307.5 kcal

Natrijum - 430 mg

Masti - 14.5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 60 mg

Belančevine - 17.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g pilećih bataka
    • 5 kašika ulja
    • 200 ml belog vina
    • 2 kašike vorčester sosa
    • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
    • so
    • biber
    • kari
    • 150 g crvene paprike
    • 500 g barenog pirinča
    • peršunov list
Ključne reči:
bataci sos vorcester kari