Toggle Navigation

 

Šampanj piletina

Prilikom kupovine birajte šampinjone koje imaju čvrstu strukturu a izbegavajte pečurke koje su mekane na dodir ili imaju oštećenja na površini.

Priprema

Na rastopljenom puteru propržiti naseckan crveni luk, dodati blago izlupanu začinjenu piletinu i nasečene šampinjone. Preliti šampanjcem, poklopiti i kuvati 30 minuta. Piletinu izvaditi na tanjir, a u šampinjone dodati pavlaku i razmućen gustin. Šampanj piletinu servirati uz prilog od barenog pirinča i raženi hleb. 

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 28 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 81 mg

Ugljeni hidrati - 62 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Natrijum - 575 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 9.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 40.5 mg

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Natrijum - 287.5 mg

Vlakna - 3 g

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 15 g putera
    • 150 g crvenog luka
    • 250 g šampinjona
    • 200 ml biljne pavlake
    • 2 kašike gustina
    • so,
    • zeleni biber
    • 400 g barenog pirinča
    • 200 g raženog hleba