Toggle Navigation

 

Početna /Recepti

24.06.2016

Šeri torta

Ovde se prekidaju dijete...

24.06.2016

Prokelj sa rolatom

Prokelj je bogat vitaminima A i C, folnom kiselinom i vlaknima.

24.06.2016

Pita sa tikvicama i sirom

Zadovoljstvo za sve ukućane.

24.06.2016

Trapist trouglići

Trapist je sir koji su proizvodili monasi istoimenog monaškog reda. Poreklom iz Francuske, stigao je u Bosnu, a postao popularan i u Srbiji i Mađarskoj. Tajna njegovog pravljenja bila je toliko strogo čuvana da su monasi znali po jedan deo procesa proizvodnje, a samo jedan je znao ceo postupak.

24.06.2016

Karabataci sa crvenim kupusom

Vladarsko jelo za običine ljude.

24.06.2016

Heljdine rolnice

Zrno heljde sadrži belančevine, masti, vitamine, fosfor, gvožđe, kalcijum, mikroelemente kao što su jod, cink, bor i drugi, organske kiseline i rutin.

24.06.2016

Pita od kiselog kupusa

Prava domaćinska pita.

24.06.2016

Mocarela i čili trouglići

Brzo gotovo, a pravo zadovoljstvo.

23.06.2016

Ćuretina u narandžastom

Pomorandže su dostupne tokom cele godine. Prio kupovini obratite pažnju da kora nije oštećena i birajte primerke koji su teži. Boja ne mora da ima ulogu, jer im neki proizvođaći dodaju prehrambenu boju da bi izgledale još više narandžaste.

23.06.2016

Makarone jogurt salata

Makarone su vrsta mašinski napravljene suve testenine. Ne sadrže jaja, ali kada su dobrog kvaliteta, prepoznaju se po lepoj, žuto-ćilibarnoj boji. Testenina treba da bude blago slatkastog ukusa, bez ikakvog mirisa. Suva testenina veoma dugo može očuvati kvalitet ukoliko se čuva na suvom i tamnom mestu.

23.06.2016

Posni rolat od urmi i smokava

Smokva ne sadrži masnoće, holesterol i natrijum, a naročito je bogata vlaknima i kalcijumom. Koristi se i u medicini i kozmetici.

23.06.2016

Posna torta od jabuka

Ugljeni hidrati iz sastava jabuke imaju mali glikemijski indeks, što znači da se postupno oslobađaju u krv, što je posebno važno osobama obolelim od šećerne bolesti kao i sportistima pre treninga

23.06.2016

Piletina sa pesto pasuljem

Jednostavno rečeno, pasulj je sa nutritivnog stanovišta super hrana. Smeđi, beli ili crveni, jedan je od najboljih biljnih izvora proteina. Siromašan je energijom, mastima i natrijumom, a ujedno odličan izvor gvožđa, bakra, mangana i fosfora. Sušenjem zrno ne gubi svoje hranljive sastojke.

23.06.2016

Pita sa jajetom na oko

Dobro upakovan spanać može stajati u frižideru tri do četiri dana.

23.06.2016

Posni kolač sa vinom

I malo parče je veliko zadovoljstvo.

23.06.2016

Piletina sa krompirom u slanini

Sve što treba: i miris i ukus.

17.06.2016

Suve smokve u pršuti sa ajsberg salatom

Od sveg voća, smokva sadrži najviše šećera - 55 procenata.

17.06.2016

Kuhinjica Cezar

Idealan obrok.