Toggle Navigation

 

Čokoladni mus sa jagodama

Čokolada je bila poznata i prastarim narodima Majama i Astecima koji su kakao maslac koristili kao bazu za kreme za negu kože i lečenje rana.

Priprema

Čokoladu rastopiti i prohladiti.

Jagode sitno iseckati i poprskati limunovim sokom. Umutiti pavlaku u šlag, dodati rastopljenu čokoladu, prah šećer i dobro umutiti.

Zatim staviti jagode u krem i varjačom lagano promešati.

Rasporediti mus u čaše, posuti korni fleksom i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 39 g

Masti (%) - 70 %

Zasićene masti - 24 g

Holesterol - 100 mg

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 37 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Masti - 19.5 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 50 mg

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 18.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 ml slatke pavlake
    • 150 g čokolade
    • 30 g čokoladnog kornfleksa
    • 30 g šećera u prahu
    • sok od limuna
    • 500 g jagoda