Toggle Navigation

 

Čokoladne kocke sa ananasom

Dodavanjem masnoće i mleka, biskvitno testo će biti sočnije i sastojci poput čokolade u prahu, koji suše testo, mogu da se izjednače. Ne zaboravite da se, po pravilu, rerna zagreva pre pečenja biskvitnih testa.

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke i dobro izmiksati.

Masu sipati u pripremljen kalup i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Ostaviti koru da se ohladi.

Umutiti pavlaku, dodati iseckan ananas i rendanu čokoladu.

Promešati, premazati koru i ukrasiti.

Iseći kolač na kocke i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 32 mg

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 58 %

Natrijum - 100 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 16 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Natrijum - 50 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

25 min.

Sastojci

  • Fil:
    • 400 ml slatke pavlake
    • 400 g ananasa
    • 100 g bele čokolade
  • Kora:
    • 100 g margarina
    • 3 jaja
    • 200 g šećera
    • 150 g brašna
    • prašak za pecivo
    • 30 ml mleka
    • 20 g čokolade u prahu
Ključne reči:
slatka pavlaka ananas čokolada