Toggle Navigation

 

Šarene oblatne

Dekorativne i ukusne oblatne sa dva fila.

Priprema

Braon fil: umutiti penasto belanca, dodati ostale sastojke i dobro promešati.

Žuti fil: margarin penasto umutiti sa šećerima, dodavati jedno po jedno žumance i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije kremasta smesa.

Premazati listove oblatni sa filovima i ređati naizmenično jedan na drugi (žuti krem, braon, krem...). Pritisnuti težom tacnom i ostaviti da se kolač stegne. Iseći na štangle i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 53 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Natrijum - 163 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 26.5 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 81.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Fil 1:
    • 10 belanaca
    • 20 kašika šećera u prahu
    • 300 g mlevenog keksa
    • 150 g mlevenih oraha
    • 1 kašika kakaa
  • Fil 2:
    • 10 žumanaca
    • 250 g šećera u prahu
    • 2 vanil-šecera
    • 250 g putera
  • Ostali sastojci:
    • 1 pakovanje oblatni