Toggle Navigation

 

Piletina sa ruzmarinom

Sveži, suvi listići, kao i cvetovi ruzmarina upotrebljavaju se celi, usitnjeni ili mleveni. Sušen ruzmarin ima plemenitiji miris nego svež, ali za svakodnevnu upotrebu, pogodniji je svež.

Priprema

Isečene komade piletine posliti, pobiberiti i staviti u nauljenu  vatrostalnu posudu.

Dodati krompir, ruzmarin i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180*C, oko 30-ak minuta.

Izvaditi posudu iz rerne, dodati masline, isečenu papriku i i vratiti još 15-ak minuta u rernu da se zapeče.

Servirati jelo i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Belančevine - 35 g

Belančevine (%) - 35 %

Masti - 17 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 77 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Hlorid - 550 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Belančevine - 17.5 g

Belančevine (%) - 17.5 %

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 38.5 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Hlorid - 275 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g pilećeg mesa
    • 1 kg sitnijeg kropira
    • 300 g paprike
    • 150 g maslina
    • ruzmarin
    • biber
    • so,
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 3 čena belog luka