Toggle Navigation

 

Blaga pileća čorba sa bosiljkom

Laka priprema, blag ukus, pravo prolećno izneneđenje za vaš organizam iscrpljen dugom i hladnom zimom

Priprema

Na ulju kratko izdinstati crni i beli luk.

Dodati isečen krompir, začine i vodu. Skuvati čorbu, a zatim izmiksati štapnim mikserom.

Dodati iseckanu piletinu i bosiljak i kuvati 5 minuta.

Servirati i poslužiti toplu blagu pileću čorbu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 54 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 39 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 47 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Natrijum - 27 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 19.5 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 23.5 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g barenog pilećeg mesa
    • 1 kašika ulja
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 čen belog luka
    • 700 ml vode
    • 400 g krompira
    • bosiljak
    • dodatak jelima
    • biber