Toggle Navigation

 

Kanapei sa kruškama i sirom

Bri sir je mekani kravlji sir prekriven belom plesni sa žuto-belom mekanom sredinom. On je preteča kamembera i poznat kao “kraljev sir”. Brie najbolje ide uz vino, naročito ono sa voćnom aromom. Dobro se slaže sa orašastim plodovima (orasi, lešnici...), kao i sa voćem.

Priprema

Tost hleb oblikovati po želji i lepo ga izgrilovati. 

Kruške iseći, kratko sotirati na puteru i dobro posuti biberom.

Na hleb staviti isečen sir, preko njega kruške i servirati kanapee na tanjir uz rukolu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 580 kcal

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 29 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 16 g

Holesterol - 87 mg

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Natrijum - 1011 mg

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 12.5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 14.5 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 43.5 mg

Ugljeni hidrati - 28.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 505.5 mg

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g crnog tost hleba
    • 300 g bri sira
    • 300 g krušaka
    • 20 g putera
    • biber
    • rukola
Ključne reči:
kruške tost bri sir biber puter