Toggle Navigation

 

Šarlota sa kruškama

Sadržaj masti, posebno štetnih zasićenih masti, je iznad preporučenih vrednosti, te ovu poslasticu sebi mogu da priušte zdrave i fizički aktivne osobe. Samo da vas podsetimo, da biste potrošili ovih 250 kcal potrebno je da sat vremena vozite bicikl brzinom od oko 9 km/h.

Priprema

Skuvati puding sa mlekom po uputstvu na kesici i ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa šećerom u prahu i umešati u ohlađen puding.

Ocediti i iseći kruške na kocke i dodati u fil. Kalup za torte obložiti piškotama po dnu i stranicama.

Sipati fil i staviti u frižider da se ohladi.

Ulupati šlag i dekorisati tortu.

 

Iako ih je najbolje jesti sveže, od krušaka (koje su nekada bile ekskluzivno voće viših klasa društva) se mogu pripremiti vrlo ukusni konzervisani voćni proizvodi, među koje spada i kompot.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 170 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 49 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Natrijum - 85 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 24.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 pakovanja piškota
    • 1 konzerva kompota od krušaka
    • 1 puding sa ukusom vanile
    • 500 ml mleka
    • 250 g margarina
    • 100 g šećera u prahu
    • 200 ml slatke pavlake - (dekoracija)