Toggle Navigation

 

Pohovana bundeva sa lopticama od piletine

Plod dinjastog, jabučastog i kruškastog oblika, sočnog narandžastog mesa i slatkastog ukusa. Pogađate li o čemu je reč? Bundeva! Zbog velikog obima, bundeve se najčešće prodaju nasečene ili izrendane. Njih je mnogo lakše kupovati jer vidimo da li je mesnata unutrašnjost sočna i izrazito žute ili narandžaste boje.

Priprema

U odgovarajuću posudu staviti mleveno pileće meso, 2 jajeta, prezlu natopljenu u malo vode, hidrirane sojine ljuspice, naseckan beli luk, rendani trapist, so, biber i kari, dobro umešati i formirati kuglice. Pileće loptice peći u zagrejanom dubokom ulju.

Barenu bundevu panirati u brašno, jaja i prezlu i ispohovati u vrelom ulju. Loptice i bundevu ocediti od viška masnoće na papirnim ubrusima.

U činiju sipati jogurt, majonez, senf, so i korijander, promešati i napraviti sos.

Na pohovanoj bundevi servirati loptice mesa i preliti sosom od jogurta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 460 kcal

Natrijum - 576 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 251 mg

Belančevine - 35 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 288 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 125.5 mg

Belančevine - 17.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g mlevenog pilećeg mesa
    • 5 jaja
    • 50 g hidriranih sojinih ljuspica
    • 1 čen belog luka
    • 80 g rendanog trapista
    • so
    • biber
    • kari
    • 500 g kratko barene bundeve
    • 3 kašike brašna
    • 100 g prezle
    • 200 ml jogurta
    • 80 g majoneza
    • 2 kašičice senfa
    • šareni biber
    • korijander