Toggle Navigation

 

Jagnjetina u kupusu

Jagnjetina se kuva vrlo polako u dobro zatvorenoj posudi, gotovo bez isparavanja, pa tako meso zadržava sve svoje sokove i mirise.

Priprema

Na ulju propržiti naseckan crni luk, dodati na kocke isečenu jagnjetinu, beli luk i začine. Kupus iseći na rezance i dodati u posudu sa jagnjetinom. Naliti bujonom i kuvati 40-ak minuta. Paradajz iseći na kriške, dodati u posudu i kuvati još par minuta. Servirati na tanjir, preliti jogurtom i poslužiti uz crni hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 495 g

Energetska vrednost porcije - 550 kcal

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 32 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 99 mg

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 790 mg

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 247.5 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 49.5 mg

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Natrijum - 395 mg

Vlakna - 4.5 g

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g jagnjetine
    • 200 g crnog luka
    • 500 g kupusa
    • 200 g paradajza
    • 150 ml jogurta od obranog mleka
    • 2 čena belog luka
    • so,
    • biber
    • mlevena crvena paprika
    • 150 ml bujona
    • 2 kašike ulja
    • 300 g crnog hleba