Toggle Navigation

 

Jagnjetina u povrću

Za svako jelo je bitna prethodna priprema. Znači sve potrebne sastojke prvo operite, iseckajte, poređajte u šerpu, ostavite da se kuvaju a vi za to vreme možete da uživate i posvetite se sebi.

Priprema

Meso i povrće iseći na manje komade. U šerpu ređati: crni luk, kupus, krompir, meso i ostalo povrće. Sve začiniti, naliti vodom da ogrezne i staviti da se kuva. Kad proključa smanjiti temperaturu grejnog tela i ostaviti da jelo kuva oko 90 minuta. Servirati jagnjetinu sa povrćem u tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Natrijum - 254 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 83 mg

Belančevine - 30 g

Belančevine (%) - 42 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 127 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 41.5 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kg jagnjetine sa kostima
    • 700 g kupusa
    • 500 g krompira
    • 300 g crvenog luka
    • 400 g celera
    • 400 g šargarepe
    • dodatak jelu
    • so
    • biber
    • lovorov list
    • peršunov list
Ključne reči:
jagnjetina kupus krompir povrce