Toggle Navigation

 

Početna/FilterPoKorisniku

23.03.2011

Domaći tonik protiv bubuljica

Ako želite da vaš ten ponovo zablista i da se oslobodite bubuljica pripremite sami tonik od cvetova zove

23.03.2011

Mirisni začini na prozoru

Ukusno zelenilo: začinsko bilje uspeva na svakoj strani sveta ako se pravilno uzgaja i ima dovoljno svetla, a jelo je slasnije ako se listići beru ujutro

23.03.2011

Hranom protiv PMS-a

Dok su mlađe, žene se najčešće žale na neprjatnosti koje se javljaju 7 do 10 dana pred početak menstruacije. Taj period je poznat kao predmenstrualni sindrom ili PMS.

24.03.2011

Nega maslinovim uljem

Maslinovo ulje je čarobni sastojak, izvrstan za gotovo sve – ishranu, kožu, ruke i nokte, te kosu. To je kozmetički proizvod poznat još iz antičkog doba koji se danas može nabaviti u svakoj prodavnici prehrambene robe.

23.03.2011

Deca sve više kuvaju sama, a omiljeno jelo im je testenina

Mališani bez straha sve ranije isprobavaju svoje veštine u kuhinji, i najradije kuvaju testeninu u sosu. Ipak svaki sedmi rucak završi ili razbijenim posudem ili nejestivim obrokom

23.03.2011

Kupka za suvu kožu tela

Sami možete napraviti preparate po starim dobrim receptima naših baka. Evo jednog od kojeg će vam telo ponovo postati nežno i glatko - kupka sa medom i mlekom.

23.03.2011

Prolećno ulepšavanje lica i tela

Stiže najlepše godišnje doba. Priroda se budi. Sve buja i cveta. Posle duge i hladne zime treba primeniti pravilnu negu lica i tela, jer su loše vremenske prilike sigurno ostavile traga.Dubinskim čišćenjem i pilingom rešite se tragova zime.

24.03.2011

Maslac ili margarin – pitanje je sad

Već izvesno vreme vode se rasprave o tome koji je od ova dva mlečna proizvoda zdraviji, a samim tim i korisniji.

24.03.2011

Šargarepa za bolju koncentraciju

Šargarepa je jedno od najzdravijih povrća, sadrži dosta korisnih i lekovitih sastojaka i ima antibiotičko dejstvo. Kao hrana koristi se u celom svetu.

24.03.2011

Piletina A la Mare

Aromatičan obrok koji je, zbog velikog udela masti, namenjen pre svega zdravim fizički aktivnim osobama. Osobe koje vode računa o unosu masti pre konzumacije trebalo bi da sa piletine odstrane kožu.

24.03.2011

Slavski krompir

Odlično izbalansiran obrok, sa uravnoteženim odnosom belančevina, masti i ugljenih hidrata. Uz to ovaj obrok sadrži i znatnu količinu dijetnih vlakana, te se kao takav može preporučiti svima.

24.03.2011

Dalmatinske lignje

Prema preporukama piramide pravilne ishrane lignje su u grupi zajedno s ostalim vrstama ribe, mesom i jajima. Kako lignje imaju visok sadržaj holesterola, preporučuje se umerena konzumacija.

25.03.2011

Pasta plante

Paradajz ne sadrži oksalnu kiselinu, pa ga mogu konzumirati i osobe koje zbog zdravstvenih razloga moraju izbegavati hranu bogatu oksalatima. Paradajz takođe ima povoljno dejstvo na srce i krvotok i snižava krvni pritisak.

24.03.2011

Bataci u krem sosu

Pileći bataci će imati hrskavu koricu ukoliko se tokom pečenja prelivaju limunovim sokom razblaženim sa malo vode.

24.03.2011

A la Biljana

Pravi „praznični“ obrok sa svim karakteristikama koje termin gurmanluk ima u našim krajevima. Zbog povišenih vrednosti masnoća, holesterola i natrijuma, ovo jelo mogu konzumirati zdrave osobe ali u „specijalnim“ prilikama.

24.03.2011

Gubitak vitamina i minerala kod pripreme namirnica

Vitamini topljivi u mastima (A, D, E i K) su relativno stabilni na povišenim temperaturama dok je C vitamin vrlo nestabilan.

25.03.2011

Jagnjetina u povrću

Za svako jelo je bitna prethodna priprema. Znači sve potrebne sastojke prvo operite, iseckajte, poređajte u šerpu, ostavite da se kuvaju a vi za to vreme možete da uživate i posvetite se sebi.

25.03.2011

Pileći cordon blue

U osnovi, glavni sastojak jela cordon blue je ćuretina, ali pripremljen sa piletinom ništa ne gubi od svog kvaliteta. Uostalom isprobajte i uverite se i sami

25.03.2011

Podvarak sa sušenom butkicom i krompirom

Za one koji vole da uživaju u hrani ovo jelo će predstavljati pravi izbor. Jedite ga u malim zalogajima - zadovoljstvo će biti veće.

25.03.2011

Rolat sa sirom i mešanim semenkama

Semenke su samo za grickanje? E pa nisu. Odlične su i u kombinaciji sa slanim jelima kojima daju notu koja je nedostajala