Toggle Navigation

 

Pileći cordon blue

U osnovi, glavni sastojak jela cordon blue je ćuretina, ali pripremljen sa piletinom ništa ne gubi od svog kvaliteta. Uostalom isprobajte i uverite se i sami

Priprema

Pileće belo meso rastanjiti tučkom za meso, začiniti, staviti listove šunke, naseckane šampinjone, preklopiti meso i oblikovati u željeni oblik. Pripremljeno meso panirati na bečki način (brašno, jaja, prezla) i ispeći u dubokom zagrejanom ulju. Prokelj skuvati u slanoj ključaloj vodi, ocediti i sotirati na puteru. Na tanjir servirati piletinu sa prokeljom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 520 kcal

Natrijum - 417 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 219 mg

Belančevine - 53 g

Belančevine (%) - 40 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 208.5 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 109.5 mg

Belančevine - 26.5 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 40 g praške šunke
    • 80 g trapista rendanog
    • 40 g šampinjona
    • 2 jaja
    • 40 g brašna
    • 40 g prezle
    • dodatak jelu
    • biber
    • 20 g putera
    • 600 g prokelja