Toggle Navigation

 

Cool salata

Preporučeni unos holesterola za zdrave osobe je do 300 mg dnevno. U ovom obroku količina holesterola je 247 mg, što predstavlja preko 80 % preporučenih količina.

Priprema

Na tanjir servirati rukolu, jaja isečena na četvrtine, polutke čeri paradajza, papriku isečenu na trake i prašku šunku.

Salatu preliti balzamiko sirćetom i služiti uz raženi hleb i jogurt.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 500 g

Energetska vrednost porcije - 415 kcal

Natrijum - 1230 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 247 mg

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal

Natrijum - 615 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 123.5 mg

Belančevine - 14.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g rukole
    • 4 barena jajeta
    • 200 g čeri paradajza
    • 200 g žute paprike
    • 200 g praške šunke
    • 3 kašike balzamiko sirćeta
    • 300 g raženog hleba
    • 800 ml jogurta od obranog mleka - napitak