Toggle Navigation

 

Zeleno i zdravo

Dužina zrenja gorgonzole određuje kakvu će konzistenciju imati sir: čvrsta gorgonzola ima duži period sazrevanja od kremaste. Proizvodi se u blagoj i zreloj varijanti.

Priprema

U činijici umutiti jaja i belanca, dodati naseckanu gorgonzolu i obaren i iseckan spanać.

Začiniti, promešati i ispeći omlet na zagrejanom maslinovom ulju.

Uz doručak poslužiti crni hleb i sok od višnje.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 460 g

Energetska vrednost porcije - 585 kcal

Belančevine - 27 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 21 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 230 mg

Ugljeni hidrati - 72 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Natrijum - 1150 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal

Belančevine - 13.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 115 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Natrijum - 575 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 4 belanca
    • 200 g barenog spanaća
    • 100 g gorgonzole
    • dodatak jelu
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 400 g crnog hleba
    • 800 ml soka od višanja
Ključne reči:
Jaja belance spanać gorgonzola