Toggle Navigation

 

Slani rolat

Rolat je veoma ukusno jelo koje se pravi u slanoj ili slatkoj kombinaciji, u zavisnosti od namirnica koje upotrebite. Sastoji se od testa i nadeva i vrlo je čest na trpezama kao predjelo ili glavno jelo

Priprema

Odvojiti belanca od žumanca i penasto umutiti sneg od belanaca. U žumanca dodati pavlaku, brašno, prašak za pecivo i so. Dobro umutiti, a potom sjediniti sa belancima i lagano promešati varjačom. Tepsiju premazati uljem i posuti brašnom. Sipati umućeno testo i peći oko 15 minuta na 200*C. Testo izvaditi i uviti u krpu. Kada se rolat ohladi, odmotati ga, premazati nadevom pripremljenim od sira, kukuruza, graška i sitno sečene paprike i ponovo uviti. Premazati sitnim sirom, iseći na kriške i servirati na tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 710 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 277 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 355 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 138.5 mg

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 5 jaja
    • 3 kašike brašna
    • 1 kašika praška za pecivo
    • 100 g kisele pavlake
    • so
    • 200 g sitnog sira od obranog mleka
    • 150 g kukuruza šećerca iz konzerve
    • 150 g graška iz konzerve
    • 100 g crvene sveže paprike
Ključne reči:
veceram jaja kukuruz šecerac