Toggle Navigation

 

Letnja gril salata

Jedan od najjednostavnih, a ujedno i najzdravijih načina pripreme, pored barenja, je i grilovanje povrća.

Priprema

Na polovini zagrejanog ulja grilovati začinjenu piletinu, kolutove tikvica i kriške paprika.

Zelenu salatu iseći, pomešati sa rukolom i začiniti.

Salatu servirati na tanjir, preko poređati grilovano povrće i piletinu. 

Poslužiti uz raženi hleb i sok od višnje.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 475 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 43 mg

Ugljeni hidrati - 76 g

Ugljeni hidrati (%) - 60 %

Natrijum - 790 mg

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 237.5 g

Energetska vrednost porcije - 255 kcal

Belančevine - 11.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 21.5 mg

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 395 mg

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g pilećeg belog mesa
    • 150 g tikvica
    • 150 g paprike
    • 100 g rukole
    • 150 g zelene salate
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 1 kašika balzamiko sirćeta
    • so,
    • biber
    • 400 g raženog hleba
    • 800 ml soka od višanja