Toggle Navigation

 

Oranž i riža

Kada kupujete pomorandže, morate obratiti pažnju na izgled kore koja ne sme da bude oštećena i smežurana, sa mrljama ili tragovima plesni na površini. Plod treba da bude čvrst i "težak" jer je pomorandža sočnija ukoliko je teža.

Priprema

Zaseći pomorandže na četiri dela, izvaditi sredinu, tako da kora ostane u obliku cveta.

Sredinu pomorandže iseckati u činiju, dodati naseckan crveni luk, papriku, mirođiju i pirinač. Začiniti i promešati.

Koru staviti na sredinu tanjira i napuniti pripremljenom masom.

Poslužiti uz integralne kifle i jogurt.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 84 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Natrijum - 930 mg

Vlakna - 13 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 42 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Natrijum - 465 mg

Vlakna - 6.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 pomorandže
    • 100 g crvenog luka
    • 100 g barenog pirinča
    • 100 g paprike
    • mirođije
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 2 kašike sirćeta
    • so,
    • 4 integralne kifle
    • 800 ml jogurta od obranog mleka - napitak