Toggle Navigation

 

Lagana povrtna čorba

Početak lepog prolećnog vremena, posle duge zime, uvek treba iskoristiti za pripremu laganije hrane. Čorba sa puno vrsta povrća će zato biti pravi izbor.

Priprema

Na rastopljenom puteru propržiti luk, dodati sitno iseckan kupus, šargarepu, krompir, tikvice, paradajz i pasulj.

Naliti vodom, začiniti i kuvati oko pola sata.

Čorbu dekorisati i poslužiti toplu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Natrijum - 78 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 6 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 63 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Natrijum - 39 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 krompira
    • 2 šargarepe
    • 2 tikvice
    • 200 g crvenog luka
    • 500 g kupusa
    • 100 g crvenog pasulja iz konzerve
    • 250 g paradajza
    • 20 g putera
    • voda
    • dodatak jelu
    • biber