Toggle Navigation

 

Kikiriki salata

Kada kupujete kupus, obratite pažnju da glavica ne bude uvenula i da nema mrlje. Birajte glavice koje imaju tvrde, sočne i čvrste listove. Ako u salatu stavljate slan kikiriki, nemojte je previše soliti

Priprema

Kupus sitno iseckati, šargarepu narendati, papriku iseći na kockice, a luk na listiće. Pomešati pripremljeno povrće, posoliti, te dodati ulje, sok od limuna i kikiriki. Salatu servirati u činiju, posuti mlevenim kikirikijem i poslužiti uz integralni hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 355 g

Energetska vrednost porcije - 595 kcal

Natrijum - 775 mg

Masti - 29 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 14 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 177.5 g

Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal

Natrijum - 387.5 mg

Masti - 14.5 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 7 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g kupusa
    • 100 g crvenog luka
    • 200 g šargarepe
    • 200 g crvene paprike
    • 150 g kikirikija
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • sok od limuna\n
    • so
    • 300 g integralnog hleba