Toggle Navigation

 

Medena krilca

Iako krila sadrže veću količinu masti u odnosu na druge delove pileta, zastupljene su mononezasićene masne kiseline i niska količina zasićenih masnih kiselina, zbog čega ne dovode do znatnog povećanja nivoa holesterola u krvi.

Priprema

U činiji pomešati kečap, med, ulje, bosiljak, origano, so i biber. Staviti pileća krilca u smesu i ostaviti da odstoje 30 minuta. Tako začinjena krilca peći 35 minuta u zagrejanoj rerni na 200 0C. Na tanjir staviti listove salate i preko njih krilca uz prethodno obareno povrće.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 415 kcal

Natrijum - 1150 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 85 mg

Belančevine - 38 g

Belančevine (%) - 36 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal

Natrijum - 575 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 42.5 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 18.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g pilećih krilaca
    • 300 ml kečapa
    • 50 g meda
    • 2 kašike ulja
    • bosiljak
    • origano
    • so, biber
    • 150 g barenog graška
    • 150 g barene šargarepe