Toggle Navigation

 

Mišel

Ovaj obrok je odličan izvor dijetnih vlakana, a kako je pripremljen isključivo od namirnica biljnog porekla, i pored toga što sadrži veliku količinu masnoća, ne sadrži holesterol.

Priprema

Patlidžan iseći na kolutove i kratko propržiti na ulju. Usitnjene orahe pomešati sa sitno iseckanim belim lukom, dodati nar, biber, so i hmeli suneli, a zatim sve dobro promešati. Na tanjir servirati kolutove patlidžana, staviti sloj pripremljenog fila od oraha, ponovo patlidžan i tako nastaviti dok se ne utroše svi sastojci. Ukrasiti po želji i poslužiti uz raženi hleb.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 305 g

Energetska vrednost porcije - 395 kcal

Natrijum - 435 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 12 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 152.5 g

Energetska vrednost porcije - 197.5 kcal

Natrijum - 217.5 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 6 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g patlidžana
    • 2 kašike ulja
    • 200 g oraha
    • 80 g nara
    • 2 cena belog luka
    • so
    • biber
    • 150 g začin hmeli suneli (kari, šafran, korijander)
Ključne reči:
vecera patlidžan orasi nar