Toggle Navigation

 

Bretanja

Da bi šampinjoni što duže zadržali svoju svežinu treba brati mlade primerke, jer se nakon branja ne prekida odmah životni ciklus što potencira ubrzano kvarenje

Priprema

Na maslinovom ulju propržiti pileće meso isečeno na kocke. Dodati iseckane šampinjone, preliti biljnom pavlakom, vorčester sosom, posoliti i pobiberiti. U meso i pečurke dodati barenu testeninu, promešati, kuvati još 10-ak minuta i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 650 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 58 mg

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 325 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 29 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g barene testenine
    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 200 g šampinjona
    • 250 ml biljne pavlake
    • 3 kašike vorčester sosa
    • so, biber
    • 2 kašike maslinovog ulja